Członek Komisji
Yo!
Pozwoliłem sobie dodać ten wątek tutaj z racji pokrewieństwa tematu. Jak będzie nieaktualny to się go przeniesie.
Dostałem maila i telefon od p. Bibliotekarki z Mechanika z prośbą o zorganizowanie prelekcji w szkole na temat fantasy. Zapytała czy jest możliwość by ktoś od nas przyszedł i opowiedział o literaturze fantastycznej ewentualnie o innych tematach jak komiksy, gry, planszówki, itp.)
Terminu nie podaje bo dopiero ustalam czy miałoby to być w tym roku szkolnym czy następnym, jest jednak jeden myk. Z tego co zrozumiałem prelekcja miałaby się odbyć w godzinach lekcyjnych.
Ktoś chętny do poprowadzenia takiej prelekcji? Może jacyś absolwenci?
Jeśli by to wypaliło to moglibyśmy zapewnić sobie świetną promocję
Ja samotnie na prelekcje się nie piszę. Chociaż mogę pomóc komuś chętnemu w prezentacji.
PS - Prezes chyba nie pijesz do mnie ? bo w sumie ja jestem absolwentem "Mechanika" czyli Zespołu Szkół Zawodowych nr 2 im. Powstańców Warszawy w MMz
Członek Komisji
hehe trochę tak Pepciu, trochę tak
Wstępnie zaproponowałem wrzesień. Samotnie nie ma co tam iść, bo z tego co zrozumiałem to szkoła jest przygotowana na prelekcję z prawdziwego zdarzenia ( sala na 100 osób, rzutnik itp.) Nie wiem ile nam z tego będzie potrzebne i jaką formułę przyjmiemy (była tez mowa o jakimś cyklu spotkań), ale mamy czas by to ustalić. Na pewno fajnie byłoby nawiązać taką współpracę bo raz - daje to niezłą promocję, a dwa - da nam to bonus przy staraniu się o ewentualne udostępnienie dla nas pomieszczeń szkolnych na jakiś ewent, a przynajmniej na to liczę. Jak kiedyś chłopaki organizowali turniej Jakuba Wędrowycza to właśnie w Mechaniku.
Nooo, miejscówka na jakieś poważniejsze liczbowo turnieje by była albo jakiś Kubkon Być może mógłbym pomóc przy ogarnianiu materiałów na prelekcję/prezentację (jak życie pozwoli), ale na pierwszą się nie piszę (moooże kolejne...). Temat jest? Jak nie, to może prezentacja przekrojowa co to jest RPG i jakie są obecnie na topie, a później można podzielić na sale z różnymi systemami i poprowadzić przygody? Tak mi przyszło...
Na pierwszą prelekcje temat co to jest RPG i z czym to się je to dobry pomysł. Ale sesje do tego to trochę przesada. Jeżeli trzeba będzie chociaż z tych 100 osób 20-stce zorganizować sesje to będzie koszmar. A to pewnie będzie w ramach jakiś zajęć więc góra będziemy mieli 90 minut na wszystko. Jeżeli mieli byśmy tego czasu kapkę więcej to uważam że lepszy byłby oczywiście games room. Szybko łatwo i przyjemnie
Jeśli chodzi o mechana to już wiemy.
Natomiast ekonom o dziwo w dniu dzisiejszym tzn 18.06.2015 wypuścił produkt pod tytułem gra miejska prowadzi go Joanna Kępczyk, niestety obcesowo jak to tylko nauczyciel potrafi odmówiła udostępnienia kontaktu do siebie. Można się z nią skontaktować przez dyrekcję i w oparciu o to co dziś robi pozyskać nowych członków.
Członek Komisji
Nic na siłę Bartku
Co do Mechanika to spotkałem się z ichnią panią Bibliotekarką. Miła kobieta, bardzo otwarta na współpracę. Zaproponowała, że jeśli będziemy mieć jakiś plakat to go u siebie powiesi, była nawet entuzjastycznie nastawiona do potencjalnego konwentu w Mechaniku
Roboczo ustaliliśmy potencjalny termin "prelekcji" na połowę września. Niestety godziny lekcyjne z uwagi na jak to ujęła fakt, że znaczna część uczniów dojeżdża. Tego raczej nie przeskoczymy. Tematem pierwszego spotkania (czy będą następne to się zobaczy) miałaby być literatura fantastyczna + mały konkurs wiedzowy. Nagrodami zajmie się ona. Generalnie odniosłem pozytywne wrażenie i jestem pełen optymizmu.
Aha bardzo możliwe, że będzie jeszcze jeden podmiot z którym nawiążemy współpracę, ale to jeszcze nic konkretnego, więc na razie szczegółami sypać nie będę