Ciasteczkowy napisał:
Skoro mówisz, że tylko kilka jest potrzebnych to ok, choć i tak zastanawiam się czy nie wprowadzi to zamętu.
Ja jestem przekonany, że to wniesie zamęt.
Jestem przekonany, że zamęt i tak by był bez tego suplementu.
Zacznij czytać podręczniki i kodeksy. Masz coraz mniej czasu.
Członek Komisji
Spokojna Twoja poczochrana, zasady do moich oddziałów będę znał A od wyjaśniania spraw natury wątpliwej i konfliktów są sędziowie i organizatorzy, więc niech oni się martwią
Ciasteczkowy napisał:
Spokojna Twoja poczochrana, zasady do moich oddziałów będę znał
A od wyjaśniania spraw natury wątpliwej i konfliktów są sędziowie i organizatorzy, więc niech oni się martwią
"Będziesz znał"? Ostatni miesiąc 7 edycji a Ty dopiero będziesz znał zasady swojej armii?
To aby moja poczochrana była spokojniejsza od razu wyjaśniam wszystkie sprawy natury wątpliwej i rozwiązuje wszystkie konflikty. -> Jest tak jak jest w zasadach. Przeczytaj je zanim się przeterminują.
Członek Komisji
Jeśli ja jestem trollem to Ty jesteś trollem do potęgi =.= W dodatku czepiającym się doboru słów Swoją armię znam i gdy przyjdzie czas nie będę miał z nią problemu. Lepiej martw się o swoje armie i kodeksy. Co do zasad to jako wytrawny znawca powinieneś wiedzieć, że sama ich znajomość nie gwarantuje 100% sukcesu. Te same zasady można interpretować na różne sposoby. Inaczej nie byłoby sędziów, errat, faq-ów i kolejnych edycji. Idealnym przykładem jest orczy Lucky stick, którego opis nijak nie wskazuje na oficjalną interpretację zasad chyba, że angielski to twój język rodzimy i znasz zawarte w nim niuanse. Więc nie wiem po co te teksty, chyba, że liczysz na jakieś brawa.
A jak tak lubisz czytać kodeksy to zajmij się Boltem, bo też masz sporo do nadrobienia
Norbert i Ciastek !! Za dalsze prowadzenie tej durnej i w zasadzie bezsensownej kłótni będę wyrzucał z turnieju !!
UWAGA UWAGA UWAGA w środę do godziny 24:00 proszę wrzucać swoje rozpiski armijne do turnieju.
Do mojego wcześniejszego pytania znalazłem tylko to: https://www.games-workshop.com/resource … nes_EN.pdf
Q: A Heldrake has one ranged weapon; if it opts to Vector Strike in the Movement phase, is it still able to fire its weapon in the Shooting phase? A: Yes.
Tak samo będzie w przypadku Demon Princa z jedną bronią strzelającą? Chcę tylko wyjaśnić, żeby nie było sporów w trakcie turnieju.
Modron napisał:
Do mojego wcześniejszego pytania znalazłem tylko to: https://www.games-workshop.com/resource … nes_EN.pdf
Kod:
Q: A Heldrake has one ranged weapon; if it opts to Vector Strike in the Movement phase, is it still able to fire its weapon in the Shooting phase? A: Yes.Tak samo będzie w przypadku Demon Princa z jedną bronią strzelającą? Chcę tylko wyjaśnić, żeby nie było sporów w trakcie turnieju.
Nie mogę znaleźć tego w Death from the Skies.
PS - Niestety z powodu problemów w pracy nie będzie mnie w sobotę. Zagracie turniej bez mojego udziału.
Członek Komisji
Turniej bez orga? No tego jeszcze nie grali
To może jednak to przełożymy? Turniej na 5 graczy to tak średnio trochę. Nie dość, że mało ludzi to jeszcze jedna osoba będzie musiała pauzować, gdy pozostałe będą grały...
Ciasteczkowy napisał:
Turniej bez orga? No tego jeszcze nie grali
To może jednak to przełożymy? Turniej na 5 graczy to tak średnio trochę. Nie dość, że mało ludzi to jeszcze jedna osoba będzie musiała pauzować, gdy pozostałe będą grały...
Jestem za.
Modron napisał:
Kod:
Q: A Heldrake has one ranged weapon; if it opts to Vector Strike in the Movement phase, is it still able to fire its weapon in the Shooting phase? A: Yes.Tak samo będzie w przypadku Demon Princa z jedną bronią strzelającą? Chcę tylko wyjaśnić, żeby nie było sporów w trakcie turnieju.
Będzie tak samo.
Ech... To rozpa też za tydzień? Dobrze, coś jeszcze podszlifuję.