Członek Komisji
Marginalna cząstka Umysłu Roju skupiła się na tej lokalizacji... Flota Eumenides wysyła jedną ze swoich "macek" w celu pozyskania bio-masy.
Zasady i misje na turniej są do pobrania niżej pod linkiem: Zasady + misje na turniej
obowiażuje też Death from the Skies ale bez The Dogfight Phase
Członek Komisji
Ciasteczkowy napisał:
A jakie zasady wnosi Death from the Skies? Nie każdy ma ten dodatek
Oficjalny update do zasad latających pojazdów. No nie będę tu przepisywał podręcznika. Jak masz latający pojazd to go przeczytaj, jak nie to olej.
Członek Komisji
Chodzi o ten kilkudziesięciostronicowy dodatek? Jak dla mnie wrzucanie wymogów dodatkowego kodeksu na tydzień przed turniejem, kiedy nikt z nas z tego do tej pory nie korzystał jest trochę z d..y, ale co kto lubi ;]
Rozumiem Peper, że Ty jako główny org i potencjalny wystawiacz kilku lataczy to akceptujesz?
Ma ktoś wiedzę, czy Flying Tyrant też się łapie pod te dodatkowe zasady dla lataczy?
Mikołaj napisał:
Ma ktoś wiedzę, czy Flying Tyrant też się łapie pod te dodatkowe zasady dla lataczy?
To są zasady dla vehicles. Więc FT się nie łapie. Są to oficjalne zasady. obwiązują chyba już jakiś rok. To że na to nie graliśmy, no cóż..... Osoby, które będą miały lataczy chyba powinny to przeczytać. Z tego co widziałem, na wszystkich turniejach stosują te zasady, bez walk w przestworzach:)
Pozdrawiam
Ciasteczkowy napisał:
Chodzi o ten kilkudziesięciostronicowy dodatek? Jak dla mnie wrzucanie wymogów dodatkowego kodeksu na tydzień przed turniejem, kiedy nikt z nas z tego do tej pory nie korzystał jest trochę z d..y, ale co kto lubi ;]
Rozumiem Peper, że Ty jako główny org i potencjalny wystawiacz kilku lataczy to akceptujesz?
trollu. tam jest maks 6-8 stron zasad (z czego 95% to przedruk podręcznika, jak ktoś czytał podręcznik to sobie z tym poradzi w 10 minut) plus +100 stron fluufu i obrazków. A nawet w tych 6 stronach mamy 4 strony z przedrukiem z kodeksów z dodanym jednym parametrem, czy samolot jest bombowcem, myśliwcem czy samolotem wielozadoniowym.
Członek Komisji
No widzisz, czyli jednak da się wyjaśnić po ludzku Ja DftS nie czytałem więc piszę z perspektywy tego co widzę - kilkudziesięciostronicowego dodatku. Skoro mówisz, że tylko kilka jest potrzebnych to ok, choć i tak zastanawiam się czy nie wprowadzi to zamętu.