Jakby się coś działo w Przełomie/Hufcu w tym tygodniu, to niedawno udało mi się w końcu nabyć Ścieżki Chwały i chętnie bym przetestował. Epicka gra o I wojnie światowej na dwóch, CDG, czyli karty jak w Zimnej Wojnie, ale tu mamy też wojska. Polska wersja językowa.
Słabiutko... Dotarła mi inna planszówka CDG, Stalin's War. Jakby jakiś kiedyś hufiec był, czy może już wrześniowe Przełomy to można dziabnąć. Na 2, ok 4h. A dziś sobie pośpię przynajmniej.
Good news everyone!
Wywiad aliancki ujął zbiegłych SS-manów z 4 korpusu pancernego; czując nosem wczorajszą przegraną Niemiec skryli się pod stolikiem. Tak więc nadal mam komplet żetonów do Stalin's War.
...oraz...
Udało mi się nabyć Here I Stand, epicka gra CDG o okresie reformacji (Luter, Kalwin, Henryk VIII, Sulejman itp). Od 3 do 6 graczy: Protestanci, Papież, Anglicy, Habsburgowie, Francja i Turcy. Zalinkuję osobno instrukcję, bo z marszu się nie da sensownie zagrać. Wezmę na piątek, to może parę tur próbnie z chętnymi zagramy. Normalna rozgrywka z pełną knowań dyplomacją to raczej na hufiec, nawet i z 8h potrafi się przeciągnąć.
...oraz...
Ustawiam się na bitewniaka w sobotę w Warszawie na Politechnice w Chain of Comand, jak ktoś by chciał to można pojechać zagrać/popatrzeć. IIWŚ w 15mm w skali plutonu do kompanii, pojedyńcze ludki; szybkie, fajne, ładny teren.
Jutro chłopaki grają w dedeki w Przełomie 18-22. Jak ktoś chętny się zgłosi, to mogę przyjść z Stalin's War (akurat starczy czasu) lub Here I Stand-em (krótszy scenariusz - tu najlepiej przynajmniej 3 graczy). Czekam jutro do 17tej na zgłoszenia.