Modron napisał:
"Counts as" - będą dopuszczalne w ramach rozsądku; model będzie musiał być w dużym stopniu zbliżony do oryginalnego; to czy model się nadaje czy nie będzie oceniał organizator, czyli ja; ilość takich modeli też będzie ograniczona, powiedzmy max 20% armii,
Proxy - nadal nie.
mam model który może budzić wątpliwości więc zapytam cy jest to według ciebie Prox
Musiałbym wiedzieć jakie modele to ma zastępować, żeby stwierdzić czy się nadaje.
Musi się zgadzać rozmiar modelu, uzbrojenie. Musi mieć przybliżony wygląd.
Za proxy uznaję coś co nie odpowiada standardom estetycznym porównywalnym do modeli GW. Np. puszka po coli zamiast drop poda. Albo nie zgadza się przynajmniej jedna z cech podanych powyżej. Np. Użycie zwykłych space marines jako primaris space marines - wygląd i sprzęt się zgadzają, ale rozmiar nie.
Count as będą wliczone w limit odstępstw, tak jak do tej pory. Czyli łącznie max 3 na armię.
mam model który może budzić wątpliwości więc zapytam cy jest to według ciebie Prox
Mam wątpliwości co do tego pierwszego. Trochę dziwnie wygląda ta wyrzutnia rakiet i wydaje mi się, że przez nią model jest trochę za duży. Ale jeśli innym graczom nie będzie to przeszkadzać, to dopuszczam taką konwersję.
Skąd w ogóle pochodzą części do tej Mantikory?
Termin 03.03 mamy wstępnie potwierdzony w Przełomie. Czas zadeklarować harmonogram:
- do 22.02 pojawią misje, przynajmniej w wersji beta,
- do 26.02 do końca dnia ja wyśle swoją rozpiskę do 3 osób (zaszyfrowaną itd),
- do 28.02 do końca dnia czas na wysłanie rozpisek,
- 02.02 sprawdzenie wpłat i zamknięcie listy graczy.
PS. Dodałem mały update do proponowanych zmian związanych z oceną umiejętności malarsko-modelarskich.
Modron napisał:
Skąd w ogóle pochodzą części do tej Mantikory?
Wiesz nawet nie pytałem podwozie jest na pewno gw a wieża w oparciu o plastik nie od gw różnica w wysokości nie wiem czy istnieje bo oryginał ma podnoszoną baterie ale zostawiam pod opiniowanie. Raczej jest jednak jasne co to za model
Ostatnio edytowany przez QQdyl (2018-02-20 07:30:54)
Członek Komisji
Misje i zasady w pierwszym poście. Czekam na ewentualne uwagi.
Ponieważ udało się przygotować misje przed czasem, to proponuję zmienić termin nadsyłania rozpisek na przyszły wtorek 27.02.2018 do godziny 22:00. Dzięki temu będziemy mieli więcej czasu na ich weryfikację.